Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

   Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
    Wydział Technologii Żywności
    Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

plik svg - godło

Granty: 

  • Wpływ metody nasączania próżniowego na jakość podgrzybka brunatnego podczas 
    zamrażalniczego składowania.
  • Wykorzystanie toksyn killerowych drożdży z rodzaju Pichia do zwalczania zakażeń 
    grzybowych w winiarstwie.
  • Wpływ odmiany śliwy na skład mikroflory drożdżowej owoców oraz charakterystykę 
    chemiczną otrzymywanych z nich spirytusów śliwkowych.
  • Interakcje pomiędzy mikroflorą przewodu pokarmowego człowieka, a składnikami 
    żywności funkcjonalnej o właściwościach antyoksydacyjnych (OPUS 2011-2014).
  • Biodostępność i bioprzyswajalność związków polifenolowych w symulowanym 
    układzie pokarmowym człowieka.
  • Zakup usług badawczo-rozwojowych na potrzeby wprowadzenia innowacyjnej 
    technologii produkcji pierników.
  • Characterization of microbial consortia in traditional fermented foods by molecular 
    methods.
  • Wpływ składu chemicznego oraz mikroflory różnych odmian kapusty głowiastej białej 
    (Brassica oleracea var. capitata f. alba) na powstawanie amin biogennych w trakcie 
    produkcji kiszonej kapusty.
  • Interakcje pomiędzy akrylamidem a wybranymi przedstawicielami mikroorganizmów 
    występujących w żywności (OPUS 2017-2022).
  • Ocena wpływu warunków fermentacji etanolowej na stężenie i profil związków 
    lotnych.